Os Beneficios do Brocoli
Para
aproveitar as súas vitaminas e beneficios para a túa saúde, debe
comerse sempre ao vapor ou cru en ensalada, se o coces vaise na auga
todas as súas propiedades
Investigadores da Universidade de Illinois (Estados Unidos) din descubrir as claves que fan que o brócoli sexa tan saudable, tras identificar uns xenes que lle axudan a acumular compostos fenólicos como os flavonoides, cuxo consumo se asocia a un menor risco de enfermidade coronaria, diabetes tipo 2, asma ou algúns tipos de cancro.
"Os compostos fenólicos” teñen unha boa actividade antioxidante e hai unha evidencia crecente de que isto afecta as vías bioquímicas asociadas coa inflamación en mamíferos. Esta é necesaria xa que é unha resposta do organismo e tamén se asocia algunhas enfermidades dexenerativas, pero o seu consumo asóciase a un menor risco de moitas enfermidades", explicou o xenetista Jack Juvik, un dos autores do estudo.
Os investigadores cruzaron dous tipos de brócoli e analizaron os niveis totais de fenoles así como a súa capacidade para neutralizar os radicais de osíxeno en ensaios celulares. A continuación, utilizaron unha técnica xenética chamada locus dun carácter cuantitativo (QTL, nas súas siglas en inglés) para buscar os xenes implicados na xeración de compostos fenólicos nesta descendencia.
Mediante a identificación dos xenes implicados na acumulación destes compostos, os investigadores están un paso máis preto do cultivo de brócoli e outras verduras do xénero 'Brassica' relacionadas, como a col rizada e o repolo, con grandes doses de compostos fenólicos.
"Este traballo é un paso nesa dirección, pero non é a resposta final. Temos a intención de levar aos xenes candidatos que identificamos aquí e utilizalos nun programa de cultivo para mellorar os beneficios para a saúde destes vexetais", explicou Juvik.
A boa noticia, segundo esta experta, é que os compostos fenólicos non teñen sabor e son estables, o que significa que as verduras se poden cociñar sen perder estes aspectos beneficiosos para a saúde. Cando se comen os compostos fenólicos son absorvidos e diríxense a certas áreas do corpo ou concentran no fígado. Ademais, os flavonoides esténdense a través da corrente sanguínea e reducen a inflamación a través da súa actividade antioxidante.
"Os compostos non quedan para sempre, polo que necesitamos comer brócoli ou algún outra verdura 'Brassica' cada tres ou catro días para diminuír o risco de cancro e outras enfermidades dexenerativas", engadiu.
Investigadores da Universidade de Illinois (Estados Unidos) din descubrir as claves que fan que o brócoli sexa tan saudable, tras identificar uns xenes que lle axudan a acumular compostos fenólicos como os flavonoides, cuxo consumo se asocia a un menor risco de enfermidade coronaria, diabetes tipo 2, asma ou algúns tipos de cancro.
"Os compostos fenólicos” teñen unha boa actividade antioxidante e hai unha evidencia crecente de que isto afecta as vías bioquímicas asociadas coa inflamación en mamíferos. Esta é necesaria xa que é unha resposta do organismo e tamén se asocia algunhas enfermidades dexenerativas, pero o seu consumo asóciase a un menor risco de moitas enfermidades", explicou o xenetista Jack Juvik, un dos autores do estudo.
Os investigadores cruzaron dous tipos de brócoli e analizaron os niveis totais de fenoles así como a súa capacidade para neutralizar os radicais de osíxeno en ensaios celulares. A continuación, utilizaron unha técnica xenética chamada locus dun carácter cuantitativo (QTL, nas súas siglas en inglés) para buscar os xenes implicados na xeración de compostos fenólicos nesta descendencia.
Mediante a identificación dos xenes implicados na acumulación destes compostos, os investigadores están un paso máis preto do cultivo de brócoli e outras verduras do xénero 'Brassica' relacionadas, como a col rizada e o repolo, con grandes doses de compostos fenólicos.
"Este traballo é un paso nesa dirección, pero non é a resposta final. Temos a intención de levar aos xenes candidatos que identificamos aquí e utilizalos nun programa de cultivo para mellorar os beneficios para a saúde destes vexetais", explicou Juvik.
A boa noticia, segundo esta experta, é que os compostos fenólicos non teñen sabor e son estables, o que significa que as verduras se poden cociñar sen perder estes aspectos beneficiosos para a saúde. Cando se comen os compostos fenólicos son absorvidos e diríxense a certas áreas do corpo ou concentran no fígado. Ademais, os flavonoides esténdense a través da corrente sanguínea e reducen a inflamación a través da súa actividade antioxidante.
"Os compostos non quedan para sempre, polo que necesitamos comer brócoli ou algún outra verdura 'Brassica' cada tres ou catro días para diminuír o risco de cancro e outras enfermidades dexenerativas", engadiu.
Comentarios
Publicar un comentario
Deixe a súa opinión